September 2017 – Webshop online

Mijn geïllustreerde beeldkaarten set is vanaf nu online te koop op ontwikkelingskaarten.nl.

Naast overzichtelijke productinformatie en snel en veilig online betalen met iDeal kun je op deze site vragen stellen over maatwerk en inspiratie en werkvormen vinden voor o.a. de trainer, coach, docent, therapeut, manager en procesbegeleider.

Ik hoop dat er heel veel mensen op basis van mijn ontwikkelingskaarten vanuit de rust, vanuit een focus, vanuit een plaatje hun verhaal kunnen doen.

2 Augustus 2017 – Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis om ze beschikbaar te stellen aan het publiek. Van 29 juni 2017 t/m 21 januari 2018 is zijn ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’ uit de periode 1917-2017 te bewonderen. In de school vakanties kunnen kinderen onder begeleiding met print, letterdozen en stempels een eigen poster in de Posterfabriek maken. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en het programma op de website van Het Utrechts Archief.

Op Woensdag 2 augustus begeleidt ik van 14u t/m 16u de workshop: Maak je eigen poster bij het Utrechts Archief.

creativitiet stimuleren op de BSO | Laat kinderen vrij werken - door Erica Verlaan

22 juni 2017 – Mijn blog over creativiteit
op het online platform van HETKIND

Mijn blog over creativiteit stimuleren bij kinderen is vanaf nu ook te lezen op www.hetkind.org.Super trots en blij voor dit prachtige online platform een bijdrage te mogen leveren.

HETKIND is een (online) platform voor onderwijs en opvoeding dat met een schat aan verhalen en blogs een inspirerende en vaak verbindende rol vervult voor onderwijs- en opvoedingsprofessionals vanuit alle lagen. HETKIND is een initiatief van Stichting NIVOZ.

26 maart 2017 – Creative Life,
Werkspoorkathedraal Utrecht

Creative Life is een creatief en inspirerend event georganiseerd voor én door creatieve mensen op een van de tofste evenementen locaties van Nederland. Doe hier je inspiratie en ideëen op, ontdek de nieuwste trends, shop de mooiste (handmade) unieke items en designs, ontdek jouw creatieve talenten en neem deel aan de talloze workshops en masterclasses. In 2018 wordt dit event georganiseerd op 23, 24 en 25 maart.

Op zondag 26 maart 2017 geef ik tijdens dit bijzondere event twee keer een introductie workshop monoprint.

Ontspannen samen tekenen geïnspireerd op het boek Ladies Drawing Night begeleidt door Erica Verlaan bij de Hooiberg Leersum

28 augustus 2016 – de Hooiberg,
Nieuwe steeg 20 Leersum

In 2017 ga ik geïnspireerd door het boek Ladies Drawing Night van Rachael Cole, Leah Goren en Julia Rothman starten met ontspannen teken sessies bij de Hooiberg in Leersum. Kom op 28 augustus alvast de sfeer proeven, de rust ervaren en de omgeving van de Hooiberg bewonderen. Je kunt korte lessen, presentaties en demonstraties bijwonen en genieten van een gratis stoelmassage.

Ik ben samen met de andere docenten, trainers en begeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en alvast met elkaar kennis te maken. Leuk als komt! Meer informatie vind je op de website van de Hooiberg.

korte graffiti activiteit mini workshop voor kinderen tijdens een evenement, braderie, markt, festival of feest door Erica Verlaan

13 juni 2016 Winkelcentrum Lunetten, Utrecht

Op zaterdag 18 juni vindt in de Utrechtse wijk ‘Lunetten’ een gezellige streekmarkt plaats op het Winkelcentrum Lunetten. Gepassioneerde lokale boeren, telers, imkers en bakkers laten je kennis maken met de heerlijkste en pure producten. Naast al dit lekkers kun je ook terecht voor home-made (woon)accessoires, sieraden of speelgoed. Ook de winkeliers van Winkelcentrum Lunetten zullen deze zaterdag uitpakken met mooie aanbiedingen.

Tijdens de streekmarkt Puur Lunetten! verzorg ik in opdracht van HISA een korte graffiti workshop voor kinderen.

Textiel dessins van Erica Verlaan geïnspireerd op ons dagelijks groente en fruit te zien tijdens FOOD

4 & 5 juni 2016 Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen

FOOD, smaken van de Heuvelrug is een tweedaags foodfestival. Naast lezingen, komisch theater, innovatief design, lekker eten en drinken uit eigen streek presenteren (lokale) kunstenaars en ontwerpers hun werk in de Oranjerie en op verschillende plekken op het landgoed. Meer informatie over dit festival vind je op de website van 100% Heuvelrug.

Tijdens het Food festival presenteer ik onder andere mijn textiel dessins geïnspireerd op ons dagelijks groente en fruit.

fragile | art | foto | instalatie | Erica Verlaan

6 februari t/m 3 maart 2016
Kunstgilde Heuvelrug, Leersum

Groepsexpositie ‘Fragiel’ in samenwerking met; Sabine Beekelaar, Karin Bluijs, Li Hulst, Alma van Beek Arentz en Elze van der Meer. “Spelen met (on)gebruikelijke materialen.”

Diversen foto’s en een installatie over fragiliteit en kwetsbaarheid “Valse lucht”.

Dessins op textiel Erica Verlaan

4 & 5 september 2015
Kunst Atelier Route Leersum

Tijdens de 17e editie van de Kunst Atelierroute Leersum op 5 & 6 september open ik voor het eerst de deuren van mijn atelier. Naast bestaand werk is er ook werk in wording te bekijken.

De route start bij de overzichtsexpositie in het Kunstgildegebouw waar van iedere kunstenaar één representatief werk te bewonderen is.

co-creatie Lustrum Expositie; 25 jaar Kunstgilde Heuvelrug

mei t/m juni 2014 Albert Heijn, Leersum

Foto geïnspireerd op de expositie Mooie Zooi op de magazijn deuren.

Project ter gelegenheid van de Lustrum Expositie, 25 jaar Kunstgilde Heuvelrug. Co-Creatie in samenwerking met; Sabine Beekelaar, Karin Bluijs en Elze van der Meer.
expositie dessins Erica Verlaan

mei t/m september 2014 Naaicafé ZigZag, Leersum

Inkttekeningen verwerkt tot patroon, gedrukt op textiel.

foto tijdens opening expositie - Erica Verlaan vrijwerk

7 februari t/m 6 maart 2014
Kunstgilde Heuvelrug, Leersum

Groepsexpositie Mooie Zooi in samenwerking met; Sabine Beekelaar, Karin Bluijs en Elze van der Meer.

Conceptueel werk over de sporen die we dagelijks achterlaten. Twee series zgn. “Beestjes”  en “Nieuwe fossielen”
 (foto). Kleine installaties, met gevonden voorwerpen als uitgangspunt.

Inkttekeningen | Erica Verlaan

6 april t/m 2 mei 2013
Kunstgilde Heuvelrug, Leersum

Inkttekeningen;

  • verwerkt tot patroon, gedrukt op zeildoek en textiel.
  • gedrukt op plexiglas, aardewerk, papier.
  • gepresenteerd in diverse productconcepten.

procesfoto Erica Verlaan kroontjes pen en inkt tekening

september 2012 Zomerfair, Doorn

Inkttekeningen op het Montmartre plein.

juli 2011 Wittevrouwenmarkt, Utrecht

Monoprints, inkttekeningen en illustraties.

januari 2011 Kunstgilde Heuvelrug, Leersum

Monoprints en inkttekeningen.

juli 2006 t/m januari 2007 Galerie Zinkwit, Utrecht

Monoprints en inkttekeningen.

Menu