Visual | Creëer jouw bucketlist | tekening | illustratie door Erica Verlaan

Jouw Bucketlist …

Worden wie je bent en doen wat je het liefste doet… dat klinkt ‘mooi’ maar hoe doe je dat eigenlijk? Je kunt soulcollage’s maken, focussen, visualiseren, verbeelden, wensen formuleren, een to-do lijstje maken… het kan op veel verschillende manieren. Ga je voor een to-do lijstje? Maak dan een bucketlist en sla drie vliegen in één klap.

Een authentiek kijkje in jouw ziel

Ik kan mij voorstellen dat het best lastig is; écht even de tijd nemen om na te denken over alle dingen die je graag nog wilt doen in je leven. Reflecteren, terug -en vooruit kijken en stilstaan bij de grote én kleine mijlpalen die je nog wilt bereiken… Door jouw bucketlist te delen zet je de tweede stap in het bereiken, volbrengen en uit laten komen van je wensen, doelen, dromen en verlangens. Naast (zelf)inzicht geeft jouw bucketlist een ander ook een authentiek kijkje in jouw ziel.

Doen wat je het liefste doet

Elke poging om out of thé box, jezelf te ontwikkelen, te verrassen, te verwonderen en versteld te doen staan is de moeite meer dan waard. Het brengt je niet alleen dichter tot jezelf, tot de dingen die jij belangrijk vindt. Het draagt ook bij tot het doen van juist die dingen die je het liefste doet. Mijn bucketlist is verre van compleet maar ik merk wel dat het bezig zijn met het maken me motiveert om buiten mijn comfort zone te treden en gewoon te doen.

Laat je niet weerhouden

Mocht dit alles te vaag, te serieus of te zweverig voor je klinken? Laat dat je niet weerhouden. Bedenk dat het maken én het afvinken van jouw bucketlist je altijd iets gaat opleveren… al is het maar een anekdote om een presentatie mee te openen, een vermakelijk gesprek of gewoon plezier tijdens het bedenken.

#1 Een beeldverhaal, korte verhalen bundel of essay schrijven
Dit blog als eerste, kleine, oriënterende stap?
#4 Een werkvorm of training ontwikkelen om op een speelse, laagdrempelige manier creativiteit te bevorderen
Het geeft mijn werk een extra dimensie.
#5 Een vergadering, congres of evenement live samenvatten in een visual
Een heerlijk ‘excuus’ om zo vaak al ik kan te tekenen en een eigen beeldtaal te ontwikkelen.
#11 Leren beatboxen
Ik zal de workshop beatboxen die ik (37) samen met een groep giechelende 12-18 jarigen meiden gevolgd heb in ieder geval nooit vergeten. Bedankt Andy Ninvalle, het was geweldig!!!

Wordt vervolgd …

Vorig bericht
Huur een leek …
Volgend bericht
Kunst zien én ervaren …

Niets gevonden.

Menu