Het internet staat vol met inspiratie voor creatieve, culturele en kunstzinnige activiteiten. Simpele voorbeelden met korte instructies tot compleet uitgewerkte les concepten. Zorgvuldig samengesteld door individuen of ontstaan door een kruisbestuiving tussen bevlogen docenten, kunstenaars, ICT’ers, wetenschappers, onderwijs ontwikkelaars enz. Prachtige nuttige content, maar ook wildgroei, overlap én vooral – overal verspreid.

Van én met elkaar leren

Wat als al deze initiatieven, op één centrale plek, online in een soort activiteiten ‘wiki’ database te vinden zouden zijn. Een plek waar de (amateur) kunst en cultuur (educatie) met elkaar is verbonden. Waar leerlingen, docenten en professionals samenkomen om van én met elkaar te leren. Waar kunst wordt besproken en wordt vertaald in inspirerende les concepten en prikkelende actuele activiteiten voor het basis- voortgezet -en beroepsonderwijs. De inhoud en kwaliteit voor én door de sector gewaarborgd.

Wat zou het effect zijn op bijvoorbeeld de verbeeldingskracht en de kunstbeleving? Wat zou het betekenen als je er ook mensen kunt vinden die, vanuit hun specialisatie of fascinatie, anderen kunst kunnen laten beleven, in al haar facetten, vanuit verschillende vertrek- en uitgangspunten. Zullen musea de informatie gebruiken om de tentoonstellingsagenda op af te stemmen en culturele instellingen om hun programma te actualiseren…

Menu