Telkens als er een verandering op komst is, als ik mijn horizon wil verbreden of mezelf wil ontwikkelen kom ik in situaties terecht dat er een test op mijn pad komt. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van testen. Dit komt vooral door mijn ervaringen tijdens het nabespreken van de scores. Scores die in mijn geval meestal geen consistent beeld geven. De keer dat ik ‘monddood’ werd gemaakt door de opmerking dat ik “over te weinig zelfkennis beschikte, niet in staat was te reflecteren op mijn werkzaamheden”, zal ik nooit vergeten – het ligt nog vers in mijn geheugen.

Jezelf in kaart brengen

Als je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen of het in kaart brengen van jezelf dan biedt naar mijn mening een eerlijk, inhoudelijk, persoonlijk gesprek met een vriend, coach, therapeut of begeleider uitkomst. Het belangrijkste is dat jouw gesprekspartner de juiste ‘snaar’ weet te raken, dat je ‘snel’ tot de kern komt en voldoende handvaten aangereikt krijgt om de ‘nieuw’ verworven inzichten in de praktijk toe te passen.

Jezelf op de kaart zetten

Hoe die praktijk er over 10 jaar uit gaat zien? Dat weet niemand. Wil je blijven meedraaien en ook in de toekomst verzekerd zijn van een baan? Dan moet je vooral heel veel. Zoals;

  • flexibel inspelen op verandering
  • een leven lang leren – jezelf blijven ontwikkelen
  • tot creatieve, innovatieve oplossingen komen
  • in verschillende teamsamenstellingen kunnen werken en samen tot een optimaal resultaat komen
  • situaties vanuit verschillend perspectief kunnen bekijken
  • in elke omgeving andere eigenschappen, talenten en delen in jezelf kunnen aanspreken
  • jezelf steeds opnieuw uitvinden ‘out of thé box’ – uit je comfortzone

Hierdoor verwacht ik dat het beroep coach in ieder geval niet gaat verdwijnen. De coach om jouw te helpen; je als multitalent of vakspecialist te ontwikkelen én op de kaart te zetten.

Beeld spreekt ons rechtstreeks aan

Hoe spreek je als coach, therapeut, trainer, begeleider, facilitator of goeie manager mensen aan op hun talent? Hoe stimuleer je om buiten de kaders te denken? Hoe zorg je voor meer diepgang en verdieping en dat iedereen zich gehoord en begrepen voelt? Naast goed luisteren, oprecht geïnteresseerd zijn en je oordeel uitstellen is het werken met beeld een handig hulpmiddel om snel tot de kern te komen. Beeld vraagt een andere manier van denken, het dwingt mensen concreet te worden, het spreekt rechtstreeks onze intuïtie, emoties en het associatief vermogen aan.

Op elke kaart de mens centraal

De beeldkaarten die ik heb ontworpen zijn te gebruiken als aanleiding, ter inspiratie, illustratie, ondersteuning of als leidraad – voor, tijdens en/of na een interventie, (ontwikkel)gesprek, workshop, meeting, sessie, brainstorm enz. Door het ontbreken van tekst wordt je gedwongen zelf, vanuit jouw unieke referentie kader; betekenis te geven aan het beeld. Op elke kaart staat als rode draad hetzelfde poppetje – de mens centraal. 55 verschillende kaders, contexten en situaties. Ze is wie ze is en toch kan ze alles zijn…

Ontwikkelingskaarten gebruiken?

Werk je met mensen? Ben je coach, trainer, therapeut of procesbegeleider? Wil je meer informatie of ontwikkelingskaarten kopen om in jouw praktijk te gebruiken? Bezoek dan de webshop.

Misschien heb je zelf een bepaald beeld of doel voor ogen wat je met de kaarten zou willen bereiken. Omdat ik de kaarten in eigen beheer uitgeef kan ik ook een set maken die helemaal is afgestemd op jou wensen. Ik denk graag met je mee en kan maatwerk leveren. Stuur mij je wensen per mail, dan zorg ik voor een offerte op maat. Heel benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Menu